Biografi:

 

 

Cornelis van Son alias ”Catfish Charly” är i själ och hjärta en bluesman som startade sitt bluesäventyr 1995 i Nederländerna tillsammans med sin son Michel.

Först med ”K.C. Fromsun bluesband”, med ett riktigt tungt ”Texas blues” sound och senare mer, back to the roots, som bluesduon ”K.C. & SON”.

Efter en lyckad period av turnerande bland bluesklubbar och festivaler i Nederländerna sökte de sig till Vetlanda i Småland.Här i Sverige fortsatte far och son med ett nytt namn ”Catfish Charly” och där vann de publikens röst på "Scandinavian Blues Contest" på Mönsterås bluesfestival 2008.

2013 har Michel bestämt sig för att lämna duon för att fortsätta i en annan musikalisk riktning. Cornelis spelar fortsatt under namnet ”Catfish Charly” som solo artist och även som duo med Sören Halje på munspel.

Sören är också en rutinerad musiker som har varit med i flera bluesband som till exempel ”Moonshine bandet” och ”Kapten Blues”.

 

”Catfish Charly” presenterar blues på ett uppfriskande sätt med mycket känsla och inlevelse.

Cornelis spelar gitarr, munspel, sjunger och samtidig lägger han en rytmisk grund med sin stompbox och en tamburin.Tillsammans med Sörens sång och melodiska munspelspelande, är det svårt att sitta stilla när man lyssnar till denna duo som spelar blues.

Det här sättet att spela får dem att låta som ett komplett litet bluesband.

Eftersom de inte behöver mycket utrymme och ljudnivån är måttlig, är det möjligt för dem att uppträda på olika platser t.ex. i ett vardagsrum, privatfest, festival eller en liten eller stor klubb.

Catfish Charly´s musik är ren och äkta men mest av allt är den rolig att dansa till.Dessa killar är bevis på att blues kan vara mycket inbjudande och definitivt inte tråkig.